Pirmasis statinys. Kaip pasistatyti lauko tualetą?

Nusprendėme nebegąsdinti kaimynų ir nebetručinti savo medžių, tad pirmasis rimtas statinys mūsų sklype – lauko tualetas : ) Kol kas neaišku, kokia laukia jo ateitis, tad nusprendėme daug neinvestuoti, o pastatyti jį iš turimų, tačiau nebenaudojamų atliekų. Susirinkome bene metus lauke pragulėjusias lenteles tualeto sienoms, penketukus, naudotus rostverko skydams, tualeto karkasui, keletą šiek tiek tvirtesnių balkių stogui ir gerokai pastovėjusių lentų grindims.

WC aukštis pačioje aukščiausioje vietoje – 215 cm., plotis 115 cm. WC pamatai – 4 betoninės plytelės. Stogas – keletas nebenaudojamos skardos lakštų. Duobę kasėme apie 50 cm gylio ir dar išklojome akmenukais. Sėdimąją dalį, abi puses, išmušėme plėvele. Kol vienas pjovė, kitas kalė. Iš viso dviese neskubant trukome geras dvi dienas.

Išorę dažėme medienos aliejumi Tikkurila. Spalvą rinkomės pilką (pagal Senukuose pateiktą spalvyną), panašiausia buvo su kodu 5087. Bet gavosi ne pilka, o greičiau žalsvoka su gintaro atspalviu : ) Tačiau įsilieja tarp pušų, tad labai neliūdime. Tiesa, patikrinus spalvas vivacolor.lt, ta spalva tikrai yra rusva. Vidų norėjome šiek tiek nubalinti. Pasirinkome aliejų su kodu 5060. Tikkurila  aliejus – 8 Eur., atskirai pigmentas – rusvas 1 Eur., baltas – 3 Eur.

Lauko tualetas: Kaip pasistatyti lauko tualetą?


Pilkas/rusvas aliejus gėrėsi gana neblogai nepaisant to, jog lentelės jau gerokai paveiktos aplinkos. Tuo tarpu baltai spalvai sekėsi kur kas prasčiau – matosi dryžiai, pasidengė nelygiai. Tualeto sėdimąją dalį apkalėme šiek tiek naujesnėmis, nušveistomis lentelėmis, aliejus pasidengė kur kas gražiau. Dažėme vieną kartą, kaip lauko tualetui su neaiškia ateitimi, užteks.

***

Beje, likučiai išnaudojami pas mus iki galo. R. eksperimentuoja : ) Susikalė dėžę medienos šiukšlėms ir dar mini stalą, kuris pietų metu oj kaip pasitarnauja.

13569978_10153960376454335_1445201819_o

10 thoughts on “Pirmasis statinys. Kaip pasistatyti lauko tualetą?

  1. Lauko tuaetas gali tarnauti netgi ir po to kai name stovės visa santechnika. Dažnu atveju esant/dirbant lauke, būna patogiau/greičiau įšokti į lauko tualetą, nei kulniuoti į namus, nusirenginėti ir pan.
    Šaunuoliai 🙂

    Liked by 1 person

  2. Gražus statinukas, net sunku patikėt, kad iš atliekų.
    Tie pamatukai neleis paskęsti, bet ar atlaikys jis Lietuvos vėjus numatytoje padėtyje?

    Like

Leave a comment