Pamato apšiltinimas ir užpylimas

Pagaliau pabaigėme reikalus su pamatu. Apšiltinome pamatą iš vidaus polistirolu EPS100,   pirkome iš karto supjautus 100x50x5 cm. Kadangi mūsų rostverko aukštis taip pat 50 cm, tai atkrito pjaustymo darbai. Vidines pamato pertvaras šiltinome tik po 1 m tose vietose, kur jungiasi su išorine siena.

Prilipdėme ir tarpelius sandarinome „Penosil Easypro“ putomis, taip pat naudojome tokius grybukus, kuriais polistirolą pritvirtinome prie pamato, jog vėliau pilant smėlį neatsikabintų. Užtrukome dviese gerą pusdienį. 30 m2 polistirolo Senukuose su akcija kainavo 79 Eur., papildomai grybukai ir putos dar 24 Eur.

O štai čia papildomi darbai, kai pamiršti pamate palikti angą komunikacijoms! Žinoma, dar suveikia ir kiaulystės dėsnis, pataikyta ant armatūros.

Užpylėme smėliu 40 cm (rostverko aukštis 50 cm). Paskaičiavome, jog reiks 40 kubų, tad su šiokia tokia rizika užsimesdami tik 2 kubus viršaus, užsakėme. Lygiai 40 kubų mums kainavo 310 Eur., 4 mašinos po 80 Eur. 1 kubas smėlio po 6 Eur (fr. 0-4). Kalbėjome, jog viskas bus su sąskaitomis, bet galiausiai jokių čekių ir sąskaitų vežėjas nepateikė, tad liko patikėti, jog tiek 40 kubų tikrai yra mūsų kieme.

Štai kaip atrodo, toks kiekis smėlio.

Savaitgaliui išsinomavome traktoriuką, su kuriuo nuveikėme visai nemažai darbų. Prieš supilant ir išlyginant smėlį, paklojome pagrindinius kanalizacijos ir vandens vamzdžius namo viduje, taip pat nuvedėme penkiagyslį varinį elektros laidą nuo namo iki numatomos dėžutės vietos ir elektros laidą iki tos vietos kur planuojame statyti orapūtę.

Kanalizacijos vamzdis viduje PVC 110 – 11 m (19 Eur.), vandentiekio vamzdis D32 – 25 m. (15 Eur.) Varinis penkiagyslis elektros kabelis (5×6) – 20 m. ( 33,80 Eur.), raudonas kabelio šarvas su virvute – 20 m.  (10,60 Eur.),  elektros laidas (3×1.5) orapūtei- 20 m. (8,20 Eur.), techninis vamzdelis laidui – 20 m. (9,75 Eur.).

Dar pusdienį pasimosikavome su grėbliu ir kastuvu ir palikome natūraliai trombacijai. Taigi pirma diena buvo skirta rostverkui ir komunikacijoms, na o antra diena – nuotekų šalinimo įrenginio montavimui. Jis jau mūsų kieme! Kas, kur, kaip ir kodėl – parašyme netrukus. Beje, traktoriuko nuoma savaitgaliui – 100 Eur. ir plius gero tėčio paaukotas savaitgalis jo valdymui.

13 thoughts on “Pamato apšiltinimas ir užpylimas

  1. Nuoteku vamzdziai pilki?
    Mano patarimas – is lauko iki katilines pasiklokit bent pora gofru su virve/viela viduje, kad veliau butu galima prasitraukti laidus.
    Kiek cm siltinsit grindis ir kokiam aukstyje bus jusu 0? Ar ne per aukstai zvyra supylet? Veliau bus grazaus darbelio nukasinet ir isvezinet 😉

    Liked by 1 person

  2. Nelabai matau tikslo pamate skyles daryti kai pamato aukštis 50cm 🙂 visą kanalizaciją kol neužpylėte smėlio galėjote daryti po pamatais, mažai kasti reiktų 🙂 lauke kanalizacija ir turėtų būti palei pamatą ne sekliau nei 80cm nuo žemės paviršiaus, vandentiekio įvadas bent jau 1,5m nuo žemės paviršiaus 🙂 tai pat kai aš pirkau kanalizacijos vamzdžius tai jei kalbant apie Wavin vamzdžius oranžiniai pigesni nei pilki 😉 dėl pirktų medžiagų kainų – senukai mano nuomonė viena iš brangiausių parduotuvių 😉 statant namą siūlyčiau susirasti parduotuvę kur ir be -30% nuolaidos pigiau bus 😉

    Like

    • Del vamzdžių, tai radome tokią parduotuvėlę, kur jie buvo tikrai pigesni nei senukuse ar moki veži, tik elektros kabelius ir šarvus pirkome senukuose, nes reikėjo “ant smūgio”. Kas liečia kanalizacijos ištekėjimą į lauką, tai mums nesigavo taip giliai pakasti… Vamzdis slepiasi po žeme kokius 40cm, dėl komplikuoto BvĮ įleidimo. Mat iškasus 2m duobę vanduo pradėjo pildytis kaip iš šaltinio. Todėl ir nesigavo giliau įleisti. Plačiau apie tai mūsų sekančiame įraše 🙂

      Like

  3. Mielieji, jus man duokite kontaktus ir pasakykite kur galima rasti uz tokia nesuvokiamai maza kaina issinuomoti SAVAITGALIUI mini ekskavatoriu BE VAIRUOTOJO uz 100€ ????? ir dar i ta kaina iskaiciuotas traktoriuko transportavimas !!! FANTASTIKA

    Like

    • Taip, tai yra tikra fantastika 🙂 nei Cramo nei, Ramirent tokių kainų nesiūlo. Mes gabenome savu transportu, T-service nuomos punktas Utenoje, jiems nebuvo įdomu nei išdirbtos motovalandos, nei dar kažkas 🙂

      Like

  4. Rašiau jums į el paštą, tai parašysiu ir čia 🙂
    Sveiki, perskaičiau jūsų blogą apie namo statybą, viskas labai įdomu ir puikiai išdėstyta, daug labai naudingos informacijos, džiaugiuosi, kad yra žmonių kurie pasidalina patirtimi statant savo svajonių namus 🙂
    Mes taip pat statomės, tik ne namą, kūrybines dirbtuves 🙂 norėjau paklausti, kaip šiltinote cokolį iš lauko pusės? iš vidaus mačiau 5 cm eps100, o iš laukinės pusės neradau. Ar palikote nešiltintą?

    Like

Leave a comment